Rengøring af kaninburet

Det er vigtigt, at buret altid er rent og pænt. Det skal muges ud ofte, så kaninen altid har det godt i sit hjem. Efter hver gang der er blevet muget ud, skal der ligges et par centimeter høvlspåner jævnt fordelt i hele buret. Kaninerne er som regel gode til, at ligge deres afføring i et bestemt område af buret (f.eks. et hjørne). Når man har fundet ud af, hvor ens kanin har for vane at ligge sit afføring, kan man ligge nogle ekstra cm. høvlspåner her. Høvlspånerne er vigtig, da den absorberer alt fugtigheden fra urinen, så du er endnu mere sikker på, at din kanin går rent og tørt. Oven over høvlspånerne ligges et godt lag halm og hø. Så kaninen har noget at putte sig i og spise af.
Man behøver ikke, at smide kaninmøget ud i skraldespanden efter, at man har muget ud, man kan ligge det op i sin kompostbunke, da det er god nærring for jorden.
Mange bruger med succes en toiletbakke, som placeres i kaninens afføringshjørne. Denne kan nemt tømmes uden at hele buret skal skiftes hver gang. Toilet bakker som ses på billedet kan købes på www.benie.dk.