Pleje

Dyrets pleje
Kaniner er dyr der næsten passer sig selv. De er renlige, og skal ikke vaskes. Den eneste lille ting som du selv skal gøre, for at holde din kanin i topform, er, at klippe dens negle 2 - 3 gange om året. Den har fire klør på bagpoterne og fem klør på forpoterne. På forpoterne kan den ene af klørene være svær at finde, den sidder lidt oppe på forbenet. Du må endelig ikke klippe dem af helt nede ved huden, for så klipper du en blodåre over som løber lidt op i neglen og det gør for det første meget ondt på kaninen og for det andet sprøjter der blod ud af neglen. Det du skal gøre er at finde blodåren i neglen (dette er oftest lettest på en hvid kanin, på mørke kan det være lidt svært), og så klippe neglen lige over blodåren, for her gør det ikke ondt.
Det er alle anstrengelserne værd at klippe klør, og det tager kun 5 min..  Kaninen får det meget bedre af det - og så kradser den heller ikke så meget mere.
Du kan klippe din kanins klør med en kanin neglesakse, som kan købes på www.benie.dk.
Hvis du ikke selv kan lide at klippe negle, kan du få en dyrelæge til det, men det er som regel forholdsvis dyrt. Ellers kan du lave en aftale med en avler (f.eks. ham du har købt din kanin af, hvis du har købt den hos en avler), og dette er som regel gratis.