Kaninbure

Størrelse på kaninbure

Da der er mange forskellige kaninracer og dermed mange størrelser på kaninerne er det vigtigt, at bygge eller købe et kaninbur, som passer til størrelsen på netop din kanin.

I nedenstående tabel fremgår de absolutte mindstemål for kaninbure, som er anbefalet af Danmarks Kaninavlerforening. Du må meget gerne lave kaninburet endnu større.
 

Eksempel på mål til kaninburet

Min. burareal
dybde
bredde
højde
Dværgracer
0,50 m2
60 cm.
80 cm.
40-50 cm.
Små racer
0,75 m2
70 cm.
110 cm.
40-60 cm.
Mellemstore racer
1,00 m2
80 cm.
125 cm.
60-70 cm.
Store racer
1,25 m2
80 cm.
160 cm.
60-80 cm.
Kæmperacer
1,50 m2
80 cm.
190 cm.
70-80 cm.

Kilde: Danmarks Kaninavlerforening anbefalede minimums mål for kaninbure

Det vil samtidig være fordelagtigt, at benytte et aftageligt forbræt på 10-20 cm. for at holde hø og halm inde i buret.

Det skal samtidig gøres klart, at et bur kun kan være for lille, aldrig for stort !

Udendørs kaninbure

Når man skal bygge et udendørs kaninbur skal man være opmærksom på mange ting for at det kommer til at holde i mange år. Buret skal bl.a. udføres i vandfaste plader for at fugten fra kaninerne ikke trænger igennem og ødelægger buret. Billedet viser et typisk udendørs kaninbur i træ. 
 
 

 

 

Indendørs kaninbure

Hvis man ønsker, at lade sin kanin gå indendørs, skal man være meget opmærksom på hvilket bur man bruger. Et bur bestående af en plastikbund med 10 ca. sider er velegnet, idet det beskytter gulv eller bord fra fugtighed. Plastikbunden skal kombineres med en overdel, som ofte er udført af  tykke trådgitre.
Det er vigtigt, at du sørger for at lufte godt ud hver dag, hvis du vælger at have kaninen indendørs. Den må dog ikke stå i træk.

Køb af kaninbure

Hvis man ikke har tid eller mod til at forsøge sig som tømmer og bygge sit eget kaninbur, så kan man købe både inden- og udendørs kaninbure på www.benie.dk.